Get Adobe Flash player

Scoreformulier en spelregels

Scoreformulier

            SCORE FORMULIER BBCZ

Deler

 

 

 

 

 

 

-/+

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2

s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelregels

 Spelregels Boerenbridge  (zoals deze door de BBCZ worden gebruikt)  

Inleiding   

Het spel Boerenbridge is een kaartspel dat is geboren uit de traditionele kaartspellen Bridge en Klaverjassen. Boerenbridge wordt gespeeld door 4 spelers, die ieder voor zichzelf spelen. Net als bij klaverjassen speel je hier met No ord, West, Zuid en Oost. Er wordt gespeeld met een normaal spel kaarten (52 kaarten) en vier draaikaarten voor het aangeven van de kleur van de ronde die wordt gespeeld. Het spel is er op gericht om zo veel mogelijk punten te halen (individueel). De speler die de meeste punten behaald over alle ronden is winnaar van het spel.  

 

Spelverloop    

Het spel wordt gespeeld in zes en twintig ronden beginnend met één kaart per speler oplopend met één kaart per ronde naar dertien kaarten p er speler. Vervolgens van dertien kaarten per speler weer terug naar één kaart per spele r. Er wordt om de beurt gedeeld. Er dient kaart voor kaart te worden gedeeld in de richting van de klok. 

 

Slagen bieden  

Nadat de spelers alle kaarten hebben gekregen moet om de beurt het aantal slagen worden geboden dat hij of zij denkt te kunnen halen. De speler die naast de deler zit (met de klok mee) dient te beginnen met bieden. Het totale aantal slagen dat geboden wordt per ronde mag nooit gelijk zijn aan het voor die ronde gedeelde slagen. Dit betekent dat de speler die als laatste moet bieden (de deler) altijd moet over of onder bieden. Uitzondering zijn de eerste en laatste ronde (met één kaart) deze rondes mogen het aantal slagen wel precies worden geboden. Indeze rondes hebben de spelers de kaart zichtbaar op het voorhoofd geplaatst.  

 

Het spel  

Er wordt gespeeld in een vaste volgorde van troef. (klaver, harten, schoppen, ruiten en sans). De speler die naast de deler zit (met de klok mee) begint de spelronde met spelen. Kleur bekennen is verplicht. Introeven is niet verplicht. Overtroeven is niet verplicht. 

 

Rangorde van de kaarten  

De rangorde van de kaarten is eenvoudig, Aas is de hoogste kaart en twee is de laagste kaart. 

 

Puntentelling  

Indien een speler het door hem of haar geboden aantal slagen haalt krijgt hij of zij 2 punten per gehaalde slag plus 10 bonuspunten. Indien een speler niet het door hem of haar aantal geboden slagen haalt krijgt hij of zij 2 punten in mindering per afwijkende slag en geen 10 bonuspunten. Het maximale aantal te halen punten is 624 (alle slagen halen) en het minimum aantal punten is -364 (alle slagen niet halen).